De vooroordelen van de golfsport

Neen, golf is geen sport gereserveerd voor CEO’s en liefhebbers van sigaren & whisky!
Minder duur ook dan het lijkt, toegankelijk voor iedere leeftijd en te spelen in alle seizoenen, zal deze sport U toelaten héél aangename momenten te beleven in de natuur tussen uw vrienden en familieleden.

! Golf is géén fysieke sport !
18 holes staan voor ongeveer 5 uur goed doorstappen in de natuur, een gezonde sport waarbij alle spieren gebruikt worden!

! Golf is een héél dure sport gereserveerd voor de hogere klasse ? FOUT !
Golf is de laatste jaren een sport voor iedereen geworden, ook de kostprijs van de golfuitrustingen zijn zeer toegankelijk. Clubs en golfverenigingen stellen alles in het werk om deze sport tot een sport voor U en uw gezin te maken.

De uitrusting 
Voor uw eerste lessen zal de club U ijzers (golfclubs) in bruikleen ter beschikking stellen, alsook goedkoop beginners-basismateriaal voorstellen. De eerste initiatielessen zijn gratis. Een broek, een polo en sportschoenen is alles wat nodig is!

Volgens de vooruitgang die U maakt kan U dan overstappen naar een uitrusting gelinkt aan uw niveau en morfologie. Zoals in de meeste grote sportwinkels kan U ook in onze Golfshop terecht bij onze Golfpro die U kan helpen aan de juiste clubs, handschoenen, zakken, golfschoenen, ballen,… aan héél toegankelijke prijzen. Reken op een “startbudget” van 200€ voor een volwassene en 140€ voor een kind.

 

Het abonnement 
Het is inderdaad zo dat sommige -oudere- clubs een grotere instapprijs vragen en waar het jaarabonnement inderdaad hoog is. Met andere woorden: niet alle clubs zijn voor iedereen toegankelijk. Het onderhoud van het parcours en infrastructuren zijn daar de grootste oorzaak van, het zijn meestal buitengewone tuinen die veel en duur onderhoud vragen. Deze clubs staan dan ook garant voor een perfecte service !

Maar! de Golfsport democratiseert en wordt stilaan een echte volkssport

De forse toename van nieuwe golfbanen bracht ook goedkopere instap en abonnementsprijzen met zich mee. Reken op een budget tussen +/- 1.200 à 1.400 € per jaar (gemiddeld bedrag) en per volwassene om lid te zijn van een club. Zo kan U een heel jaar lang gebruik maken van het parcours, driving range,… zoveel U wil. Daarnaast kan U mee profiteren van de vele activiteiten en competities die uw club jaarlijks organiseert, voor jong en oud. Een verrijking van uw sociaal leven!